lunes, 1 de marzo de 2021

Un fet absolutament extraordinari : ressenya

Fitxa tècnica

Green, Hank ; Gombau i Arnau, Alex [trad.] Un fet absolutament extraordinari. Barcelona : Fanbooks, 2019. 384 p. ISBN  9788417515263

Etapa recomanada: +4rt d'ESO (+15 anys)

Saga: 1 de 2

Autoria

Videoblogger, divulgador científic, empresari, músic i escriptor. Hank Green (Birmingham, 1980) és tot això i més. Si es pot dir alguna cosa de Hank Grees és que domina la comunicació i té una visió empresarial preclara. Va ser un dels fundadors de Subbable, que més tard va ser comprada per Patreon i va crear amb el seu germà VidCon, la trobada de vídeo en línia més gran del món.  Està titulat en Bioquímica per la Universitat Eckerd i postgraduat es estudis mediambientals per la de Montana. Amb tots aquesta antecedents era normal que acabés escrivint una novel·la, on la ciència i la figura del influencer mediàtic estiguessin molt presents.

Green, va estar treballant durant 5 anys en aquesta història, que al principi era una novel·la gràfica més tard es va convertir en duologia. 


Argument

Sortint un dia més d'una feina que li provoca força insatisfacció, l'April May surt de treballar de matina i es topa amb una escultura en forma de robot de més de tres metres. Enlluernada pel sentit artístic d'aquesta, decideix trucar al seu amic youtuber, Andy. Allà graven un vídeo que els catapultarà a la fama mundial, especialment a ella. I es que resulta que a totes les principals ciutats del món ha aparegut la mateixa escultura i ningú té ni remota idea de que pot ser. 


Valoració


3,6/5
Novel·la enganyifa de ciència-ficció molt original, que atrapa des del principi amb uns personatges força tangibles, un bon ritme i un final sorprenent.

Sí. És una enganyifa, perquè tornem a estar amb una d'aquelles novel·les en que el gènere confon. I és que una història que comença com una novel·la realista, salta a la ciència-ficció per desprès presentar-nos una trama realista. Conjuntament amb el ritme, capítols curts amb altres mitjans i uns girs ben aconseguits, aconsegueix captar l'atenció i mantenir-la durant tota la trama.

Per estar davant d'un debut literari, els personatges estan força ben creats. Tot i que la feina es centre excessivament en els personatges principals i deixa de banda els altres. Però això ho entenem al comprendre que la novel·la tracta sobre la fama i el narcisisme, així que tampoc és pot dir que sigui una gran errada. 

L'ambientació i el clima estan força aconseguits. Té algunes escenes molt ben recreades i que pugen l'adrenalina, especialment el final.
  • Pros: molt original i addictica, té girs sorprenents, una personatge principal ben feta i algunes escenes molt ben aconseguides
  • Contres: poder en alguns moments li falta ritme i economia textual
 

Té lloc a una biblioteca escolar?

Sí. És una novel·la de ciència ficció poc ortodoxa i que parla sobre el tema actual dels influencers i l'egoisme i narcisisme.


Itinerari lector

Podem mediar des d'altres títols "enganyosos" de ciència ficció o de qualsevol altre gènere:

Artículos relacionades

0 comentarios:

Publicar un comentario