miércoles, 2 de junio de 2021

Feather girl : ressenya

Fitxa tècnica

Hurley, Tonya ; Parés Sellarés, Núria (trad.). Feathergirl. Barcelona : Estrella Polar, 2021. 256 p. ISBN  9788418444012

Etapa recomanada: 6é de primària - Primer Cicle d'ESO (+11 anys)

Saga: No 

Autoria

Tonya Hurley es una directora de cine, televisión, productos multimedia y escritora estadounidense, conocida principalmente por la saga Ghostgirl.

Hurley ha escrito y dirigido diferentes películas independientes que han sido aclamadas y proyectadas en diferentes festivales. A nivel literario, pertenece a la Writers Guild of America, East y a la Horror Writers Association. Sus libros se han vendido en más de 20 paises y se han traducido a más de 30 idiomas.

Argument

Wren pertany a una família de apassionats ornitòlegs, però ella odia els ocells, ja que entre molts altres motius, la mare va desaparèixer durant un viatge científic per estudiar-los. Un dia descobreix que té alguna estranya connexió amb aquests animals, fet que es confirmarà el dia que aquests li entreguin una joia que portava la seva mare al desaparèixer. La Wren aleshores, emprendrà un viatge en solitari per esbrinar el destí infaust de la seva mare. 


Valoració


3,4/5
Novel·la infantil-juvenil de light horror i misteri amb una bona premissa, bon ritme, un personatge principal ben desenvolupat i un final un xic forçat.

La novel·la comença amb una escena de caire fantàstic que atrapa per la seva estètica, per passar a presentar-nos el personatge principal i anar presentant-nos el personatge i el misteri principal. Si bé aquesta part és una mica lenta, té algun moment impactant que genera força interès.

El pes de la trama recau en el personatge principal, que està força ben construït, tot i que l'autora ha deixat totalment relegat la construcció dels personatges secundaris.

Un dels grans encerts del títol és el worldbuilding, que sense ser gaire complex, és força original, molt sòlid i que barrejat amb el misteri principal fan que sigui una novel·la força entretinguda.

L'autora també encerta amb ritme, el to, l'ambientació i el temes tractats (la família, les expectatives, l'acceptació d'un mateix), però no ho aconsegueix rematar amb una resolució atropellada i dissonant.
  • Pros: molt ben ambientada, personatge principal ben construït, original i amb una barreja de terror i misteri ben aconseguida
  • Contres: personatges secundaris molt fluixos, arrencada una mica lenta i un final dissonant

Té lloc a una biblioteca escolar?

Sí. El terror i el misteri són dos dels gèneres preferits dels joves a aquesta edat i aquest títol els hi agradarà sens dubte.

Itinerari lector

Des d'aquest títol podem mediar a (o des d') altres títols de terror o misteri:

Artículos relacionades

0 comentarios:

Publicar un comentario