viernes, 17 de noviembre de 2023

L'últim animal salvatge : ressenya

Fitxa tècnica

Torday, Piers. L'últim animal salvatge. Barcelona : Estrella Polar, 2015. 252 p. ISBN 9788490579909 

Torday, Piers. El último rebaño. Barcelona : Salamandra, 2015. 288 p. ISBN 9788498387155 

Etapa recomanada : 6é de primària - 1r d'ESO (12-13 anys)

Saga: Sí. 1 de 3


Argument

En Kester té 12 anys i està internat a un centre especial per a nens complicats. Això no és l'única cosa excepcional a la seva vida. La seva mare és morta i el seu pare està desaparegut... igual que tots els animals que coneixia la humanitat que han mort arrel d'un virus, exceptuant els insectes. Per si això no suficient, en Kester no pot parlar... amb els humans. Però en Kester està a punt de descobrir un altre fet excepcional a la seva vida ... i és que pot parlar amb els animals que hi queden vius.

Valoració


3,75/5
Middlegrade d'aventures amb un protagonista molt carismàtic, una trama molt original i uns quants misteris que es van resolent lentament. Una novel·la amb un esperit que recorda als grans títols clàssics de novel·la d'aventures clàssica.

La història no comença pas malament. Confonent una mica al lector i obrint uns quants interrogants que anirem descobrint al llarg de l'obra. Potser podria haver anat de forma més directe, per poder atrapar als no-lectors, però no és un mal inici. Un nen atrapat en un lloc especial, amb unes circumstàncies extraordinàries, un misteri sorprenent i un poder de superheroi.

Respecte als personatges, cal destacar que no trobem aquest nivell de aprofundiment en novel·les middlegrade, per tant s'ha de valorar positivament. Tot i què és una pena que només es doni en el personatge principal i deixi els secundaris tractats força més superficialment.

El món i l'ambientació també estan molt ben construïts. Potser més al principi de la novel·la, fet que ajuda a aguantar bé tota la trama. Però es troba a faltar el mateix nivell de detall durant la resta de la història.

En general, ens trobem davant d'un títol molt sòlid, per sobre de la mitjana i amb algun flashback que enriqueix la forma d'explicar la història.
  • Pros: una arrencada força original que obre molts misteris, una trama molt original, el personatge principal és un antiheroi
  • Contres: potser l'inici podia ser més directe per a atrapar a no-lectors, els personatges secundaris queden una mica plans, igual que els detalls del món

    ¿Ha d'estar a una biblioteca escolar?

    Sí. Te força qualitat i estem davant d'una novel·la d'aventura clàssica.


    Itinerari lector

    Podem mediar a, o des de, altres novel·les d'aventures com per exemple:

    Artículos relacionades

    0 comentarios:

    Publicar un comentario