Magus (El mag) : ressenya
Ficha tècnica
Cortés, Jesus. Magus : (el mag). Alzira: Bromera, 2019. 154 p. ISBN 9788490263372.L'autor
Jesus Cortés (Horta Sud, 1962) és traductor i escriptor principalment de literatura infantil i juvenil. Ha traduït i adaptat multitud de clàssics i ha publicat més d'una desena de títols propis en català. Cortés ha estat guardonat amb un parell de premis: el Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil (1997), per No em pots dir adéu i el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre (1999), per L'ull de la mòmia.
L'edició
Edició en rústica amb solapes i coberta il·lustrada a color magníficament per Òscar Zurdet (podeu veure més il·lustracions al seu Instagram). Estem davant d'una edició molt bàsica, sense cap il·lustració i amb un ús molt sobri de la tipografia.
L'argument
Als anys, 60 en Magus (un mag itinerant i misteriós), arriba a un petit poble anomenat Chependale . Allà viuen dos amics inseparables de 12 anys, en Nick Paxton i en Henry Filby. El capritxós destí voldrà que les vides de la parella d'amics i la del mag, es creuïn per posar a prova la seva amistat, però també la seva moral, per culpa d'un grup d'assetjadors anomenats Els Cobra.
Valoració
3,4/5
Novel·la que tracta de forma original el tema de l'assetjament escolar a un petit poble americà al final dels anys 60. La novel·la és molt lleugera i enganxa des de la primera pàgina amb un ritme bastant fluid i amb capítols curts. L'autor ens aconsegueix ficar de forma molt vívida dins del poble mitjançant una bona reconstrucció: el taller abandonat, la fusteria, la festa anual del poble, les vies del tren, ... el resultat està molt ben aconseguit. Aquesta atmosfera està sustentada en uns personatges desenvolupats de forma correcte, especial menció al protagonista que posa títol al llibre. Un personatge amb un gran magnetisme que ens enganxa a seguir llegint. La guinda de la novel·la és el final, trepidant i gens previsible i que et provoca un bon neguit fins el final.
Ha d'estar a una biblioteca escolar?
Sí. És una novel·la que tot i no ser un gran exercici literari té un apropament fresc a l'assetjament, al fer-ho des del gènere fantàstic. És molt fàcil i ràpida de llegir i està cimentada a sobre d'un personatge molt carismàtic.
Itinerari lector
Al ser una novel·la fantàstica sobre bullying, es pot arribar a ella des dels (o anar als) següents títols:- Ullals de Salvador Macip i Sebastià Roig - Premi Joaquim Ruyra 2010 ( Goodreads)
- Una cançó de molt lluny de A.F. Harrold ( Goodreads)
- It de Stephen King ( Goodreads)
- Hechicero de Sebastien de Castell (ressenya)
A partir de quina etapa/edat la podem recomanar?
Etapa recomanada: Primer cicle d'ESO (+12 anys)
0 comentarios:
Publicar un comentario